U bent hier:

Veranderen met een plan.

Bij de ICT-afdeling van een grote consumptief krediet verstrekker was een jaarplan 2010 nodig dat gedragen werd door de directie en door de medewerkers. De afdeling heeft ...

Situatie
Bij de ICT-afdeling van een grote consumptief krediet verstrekker was een jaarplan 2010 nodig dat gedragen werd door de directie en door de medewerkers. De afdeling heeft de afgelopen jaren een ontstuimige groei doorgemaakt en het met het planningsproces is er ook de wens dat de medewerkers zich opnieuw achter de koers van het bedrijf en van de afdeling scharen.

Taak

De VeranderVisie manager wordt gevraagd om het proces te begeleiden en te zorgen dat het een inhoudelijk stevig proces wordt en te zorgen dat de medewerkers betrokken worden en hun eigen inbreng terug zien in het eindresultaat.

Om dit in goede banen te leiden is sensitiviteit nodig, maar dient er af en toe ook doorgepakt te worden. De juiste snaar dient geraakt te worden.

Analyse
Nodig: doorvragen, open sfeer, geen haantjesgedrag, durven twijfelen, concreet worden, lachen, werken onder tijdsdruk, gevoel voor verhoudingen en kwaliteiten.

Resultaat
Een gedragen plan 2010:

  • gedragen door de medewerkers;
  • gedragen door de directie;
  • inhoudelijk scherp
  • een verbeterde samenwerking tussen de medewerkers;
  • een betere samenwerking tussen managers en medewerkers;
  • een ingerichte PDCA cyclus: Plan - DO- Check -Act

Uitspraak opdrachtgever: het is iedere keer weer verbazingwekkend hoe krachtig de brownpaper methode is. Bedankt voor de begeleiding!

Interesse om over deze of een andere case door te praten met een kop koffie of thee? Ga naar de contactpagina.