Waarom VeranderVisie

Veranderen? Kijk goed naar wat er al goed werkt!

De afgelopen jaren heb ik een stevige aanpak ontwikkeld om organisaties te helpen om beter te worden: ImPULS, goed worden in beter worden!

Een van de principes van de aanpak is om vanaf het begin op een open manier te kijken naar wat er vanzelf al goed loopt. Door goed te kijken naar wat er goed gaat in een organisatie kunnen er aanzienlijk sneller resultaten geboekt worden op een veel prettigere manier.

Veranderen? Leer problemen aan te kaarten!

Een goede dialoog is onmisbaar voor het dagelijkse samenwerken. Het is daarmee de basis voor elke verandering. Een functionerende dialoog draait om luisteren en om het uitspreken van ideeën. Dit zorgt ervoor dat praktische en persoonlijke informatie op tafel komt. En dat vermindert wederom het risico van een mislukte verandering.

Veranderen? Word wat je doet!

Nadenken over ander gedrag is niet hetzelfde als vertonen van ander gedrag. Dat begrijpt iedereen. Starten met ander gedrag is uiteraard wél vertonen van ander gedrag. Onderzoek heeft aangetoond: zodra je met nieuw gedrag begint, wórd je dat gedrag, het vestigt zich in je hoofd. En iedere keer dat je het herhaalt, wordt het sterker.

Dat is eigenlijk heel handig. Hoe kun je dit gebruiken om verandering in je organisatie te realiseren?

Wat zeggen klanten

Dirk-Jan heeft mij en mijn MT geholpen om enkele hardnekkige praktische problemen in de organisatie te tackelen. Ook hebben we een grote stap gezet van brandjes blussen naar meer procesmatig en structureel werken. Zie een uitgebreide beschrijving bij Testimonials.

Collin Schippers

Dirk-Jan heeft de formele inrichting van de nieuwe organisatie geïmplementeerd en daarnaast heeft hij zich ingezet om zowel de teams als de individuele medewerkers meer eigen verantwoordelijkheid te geven en te laten nemen. Lees verder …