TeamBoost: interactie en gedrag

Veel operationele (team)managers worstelen met de spagaat tussen operationeel leveren en dagelijks verbeteren. Je ziet allerlei zaken die beter kunnen, maar hebt zoveel operationele taken dat je er niet aan toe komt. Voor je het weet ben je aan het worstelen en kom je niet meer boven. Langzaam verdwijnt je energie in de dagelijkse tredmolen en ben je alleen nog bezig met brandjes blussen. Gevolg: zowel je medewerkers als je manager ontevreden. En jij zelf ook.

Om dit te voorkomen heb ik de dienst TeamBoost® ontwikkeld. Bij TeamBoost® word je dagelijks begeleid om je team(s) stabiel te laten presteren en tegelijkertijd je team beter te laten worden. TeamBoost® is heel praktisch en een unieke combinatie van consultancy, training, coaching en reflectie. Vanaf dag één bouwen we aan de basis. In snel tempo bouwen we aan team, prestatie en plezier. In even snel tempo maak jij zelf stappen. 10 - 15% verbetering in 3 maanden, dat is het uitgangspunt!

Wil je investeren in jezelf en je team(s) doe dan nu mee met de vernieuwde versie van TeamBoost®. Je krijgt 30% korting omdat ik graag enkele zaken wil testen die ik in de vernieuwde versie heb opgenomen. Ik zoek een (team)manager die mee wil doen. Hieronder vind je alle informatie. Wil je er eerst wat meer over horen? Nodig me dan uit voor een kop koffie via dj.swinkels@verandervisie.nl

15% beter in 3 maanden!

Leid je team(s) met onze simpele aanpak naar topprestaties! Jij haalt het beste uit je team(s), en jij maakt nieuwe stappen als manager.

Als manager ben je de hele dag aan het zwoegen om beloftes na te komen en verwachtingen waar te maken. Probeer structureel het beste uit jezelf en je team(s) te halen. Ontdek de unieke aanpak die ik heb ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring in opdrachten en gesprekken met managers.

 • Leer de unieke aanpak toe te passen in je dagelijks werk.
 • Krijg de consultancy ondersteuning voor de procesverbetering voor je team.
 • Krijg nauwkeurig uitgewerkte 1-op-1 training in kleine wekelijkse brokken.
 • Krijg de bijbehorende methoden, technieken en inzichten van jarenlange ervaring van mij en gesprekken met de meest succesvolle managers.
 • Leer op de werkvloer, niet achter een computer of in een leslokaal.
 • Krijg de bijbehorende formats.
 • Ga direct aan de slag, en leg binnen enkele weken de basis voor een aanzienlijke spurt in de prestaties.
 • Ga voor de wekelijkse reflectie van je team en je eigen prestaties.
 • Spar gedurende het traject met succesvolle teammanagers bij andere bedrijven.
 • Ontdek hoe je dagelijks kunt presteren en tegelijkertijd dagelijks kunt verbeteren.
 • Ontdek en leer hoe je samen het gedrag kunt veranderen via de GRIP methode.

Vaak beginnen teams enthousiast met verbeteren. Het wegnemen van verspillingen in processen, het implementeren van verbeterborden, het houden van een Dagstart en een Keek op de Week. Jij, als teamleider, hebt hulp gehad bij het opstarten maar inmiddels neemt je enthousiasme af want:

 • procesverbeteringen reiken niet verder dan je eigen team;
 • het lukt je niet goed om het team verder te helpen;
 • continu verbeteren is ook maar een eenmalig iets gebleken;
 • je medewerkers klagen over de cultuur en “het management”;
 • verbeterborden veranderen niet meer;
 • teamprestaties zakken weer in.

VeranderVisie helpt om een doorbraak te realiseren in de ontwikkeling van jou en je teams. We creëren een dieper inzicht in de kracht van de huidige cultuur en in de gedragsverandering die gewenst is. We vinden het belangrijk dat de energie en eigenaarschap van de medewerkers gemobiliseerd worden en dat er een cultuur ontstaat die gericht is op willen in plaats van op kunnen en moeten.

Om dit te realiseren bieden we een samenhangend geheel van producten en diensten die we voor teams en hun managers in verschillende fases van de ontwikkeling kunnen inzetten. Als je manager bent kun je twee dingen doen. Je kunt verder gaan als een worstelende teammanager of als een Echte sturende leider.

De worstelende manager is bezig met brandjes blussen, heeft ’s maandags steeds minder zin om naar het werk te gaan, heeft veel gedoe in het team en heeft moeite om zijn medewerkers achter zijn plannen te krijgen. Hij doet zijn stinkende best, maar toch lukt het niet of nauwelijks om stappen te maken.

Graag een keer sparren bij een kop koffie?

Contact ons

Stuur ons een e-mail

Sinds jaar en dag ben ik geïntrigeerd waarom het sommige managers wel lukte om stevige prestaties te leveren en anderen niet. Waarom lukt het soms wel om te verbeteren en andere keren niet. Veel managers groeien door vanuit het team en worden dan aan hun lot overgelaten. Sommige managers komen in een nieuwe baan en hebben moeite om hun weg te vinden in de nieuwe organisatie. Meestal zijn het slimme mensen, vaak ook met ervaring. En toch veranderen geïnspireerde managers vaak in worstelaars.

Toch kwam ik ook met enige regelmaat managers tegen die stevige resultaten leverden en tegelijkertijd structureel bleven verbeteren. Dag in dag uit, iedere dag een beetje.

Soms dacht ik dat het kwam door de aandacht voor de medewerkers, soms door de slimme ideeën. En dan bleek dat het in de praktijk toch niet het onderscheidende verschil maakte, want er waren ook andere managers met aandacht voor hun medewerkers die weinig presteerden. Er waren er met slimme ideeën die weinig presteerden. Managers die hard werkten en niets bereikten. Managers die weinig deden en veel resultaat haalden.

Langzaamaan werd het duidelijker en duidelijker wat de overeenkomsten waren tussen degenen die structureel presteerden en de anderen.

In de afgelopen jaren heb ik mijn ervaringen in een methode vertaald zodat ik deze verder kon verbeteren, uitbreiden, toetsen en gestructureerd toepassen. In mijn opdrachten van de laatste vijf jaar heb ik de aanpak keer op keer toegepast en verder verfijnd. In samenspraak met mijn opdrachtgevers en met steeds meer grip op de resultaten. Een combinatie van bewezen wetenschappelijk  onderbouwde methoden en technieken, verfijnd door de beste managers bij grote en middelgrote bedrijven. Samengesteld voor het beste resultaat en aangevuld met mijn eigen ervaringen op organiseren van teams en het realiseren van verbeteringen.

Wat zeggen mijn opdrachtgevers:

Samen met Dirk-Jan het proces voor de Verzekerdesk, waardoor duidelijke en meetbare stappen in het proces inzichtelijk werden, en tegelijkertijd een cultuur van samenwerken ontstond.  Met gedrevenheid en enthousiasme over procesmanagement (LEAN) weet hij de mensen te motiveren en inzicht te geven. Dirk-Jan is een gemotiveerde adviseur, hij heeft snel inzicht in de verschillende processen, en weet goed aan te geven wat de volgende stap is. De wekelijkse trainingen en reflecties zijn goud waard!

We hoopten op een mooie verbetering en dat we In Control zouden zijn. Nou we werden In Control en tegelijkertijd steeg de productie met 22%.

Jouw beloning?

TeamBoost® helpt je met het structureel verbeteren van de teamprestaties nu en in de toekomst. Je invloed op de houding en het gedrag van je medewerkers leidt tot betere prestaties en meer werkplezier voor iedereen. Wat levert het op? Een voorbeeld. 

Situatie: een team van 18 personen dat organisaties begeleidt op het gebied van pensioenverzekeringen. Het betreft bedrijven in een specifieke branche. Hiervoor is specialistische kennis vereist. Na drie maanden zijn de volgende resultaten bereikt:

 • verbeterde processen;
 • duidelijkere verwerkingstijden en voorspelbaarheid in de werklast;
 • specifieke doelstellingen;
 • klanttevredenheid van 6,5 naar 8;
 • medewerkerstevredenheid van 6 naar 7,5;
 • productie per medewerker met 22% omhoog (doorgestegen na afronding project);
 • aantal fouten vermindert met 30% (verder vermindert na afronding project);
 • twee fte minder. Medewerkers zijn als verbeteraars aan de slag gegaan bij andere afdeling.

Voor wie is TeamBoost® bedoeld? Dit programma is natuurlijk niet voor iedere (aanstaande) teammanager bedoeld. Ik kan je alleen helpen als:

 • je serieus met je team aan de slag wilt
 • je aan de slag wilt met je jaardoelen/targets
 • je tijd en energie in je eigen ontwikkeling wilt steken
 • je eigen manager met je mee wil denken
 • je op dit moment een team aanstuurt van minimaal 6 personen is. De bovengrens is bij enkele tientallen en afhankelijk van het soort werkzaamheden
 • je het ok vindt dat ik op het begin zowel met jouw ontwikkeling bezig ben als met die van het team

Het maakt niet uit of:

 • Het niet het goede moment is
 • Je twijfelt of je het wel aan kunt
 • Je een andere methode hanteert (TeamBoost®  richt zich met name op het realiseren van de juiste pijlers. En is daarom niet afhankelijk van methodes zoals BSC, LEAN, Agile, Teamvliegwiel. Maar kan er prima mee werken.)

Als je interesse hebt geef dan hieronder je naam op.

Contact ons

Stuur ons een e-mail