U bent hier:
  • Directie en hoger management: de zeepkist en de lange mars

Directie en hoger management: de zeepkist en de lange mars

En wat betekent dit nu voor mij?

Veel directies willen de verandercapaciteit en de veranderbereidheid in de organisatie vergroten maar worstelen met de invoering en uitvoering daarvan. Wat komt er op directie en hoger management af? Het realiseren van een operational excellence cultuur vraagt een hele andere manier van leiding geven dan dat we gewend zijn. Dat is niet makkelijk en wordt snel onderschat.

Wij willen directies en hoger management helpen met deze, vaak persoonlijke transitie. Samen met onze partners hebben we een traject ontwikkeld dat voortdurend afgestemd wordt met de rol van de directie tijdens de verandering en dat daardoor parallel loopt aan wat er gebeurt binnen de organisatie. Zowel op inhoudelijk rationeel niveau als persoonlijk emotioneel. Kortom, het invoeren van operational excellence betekent vooral dat de direct zelf anders zal moeten gaan acteren.

Coachend leiding geven begint bij het hoger management. Of anders gezegd als het hoger management het niet gaat doen is ieder initiatief op dit gebied op den duur zinloos. Het vinden van de eigen manier van coachend leidinggeven is geen rechte duidelijke lijn naar een gewenste situatie. Het is een zoektocht op basis van eigen principes en eisen van de organisatie aan de leidinggevende.

De cultuuromslag duurt enkele jaren, maar het goede nieuws is dat de winst niet aan het einde ligt maar zich direct manifesteert bij iedere kleine verandering. Het begin wordt gemaakt, maar een eind is er niet. Het is een voortdurende afstemming zodat de leiding effectief blijft. Vallen en opstaan hoort erbij, kwetsbaarheid hoort erbij, teamontwikkeling hoort erbij en de voorbeeldrol hoort erbij.
Een mooie ervaring.

Interesse? Laat het ons weten.

Kernwoorden: OBM, coachend leidinggeven, verbetercultuur, fouttolerant, voorbeeldrol, goede mensen op goede plek, ontwikkelen middenkader, Lencioni.