U bent hier:

Een paar jaar geleden werd ik met mijn team gevraagd om te helpen bij een vastgelopen bouwproject. De bedoeling was dat we continu verbeteren ...

Lees verder

Het belangrijkste bij continu verbeteren is er mee te beginnen en er niet meer mee te stoppen. Zo dat is makkelijk, die had je zelf ook kunnen bedenken. Maar wat betekent dit dan als je wilt dat jouw team zich dagelijks verbetert?

Lees verder

Prettig werken is ….. de productie cijfers omarmen, toch? ,,Nou, echt niet. Altijd die cijfers, ik weet echt wel of ik mijn werk goed doe! Ik heb geen zin in dat gehijg in mijn nek van mijn manager over de cijfers. Verschrikkelijk!”

Lees verder

,,Hoe krijgen we de verandering weer op gang?'': vroeg Leon aan zijn management team. Het verandertraject dat ze een paar maanden geleden hebben gestart is bijna tot stilstand gekomen. Terwijl er toch al behoorlijk wat bereikt is

Lees verder

(Verbeteren zonder organiseren is hetzelfde als een zandkasteel bouwen in de branding. Het lijkt heel wat, je wordt er moe van en ’s avonds is er niets meer van over).

Lees verder

Als je ander gedrag wilt dan is het belangrijk om samen afspraken te maken en samen gewenst gedrag te bekrachtigen. En uiteindelijk natuurlijk het eigenlijke doel: gaan we ons ook anders gedragen? Gewenst gedrag bekrachtigen, confronteren met de consequenties, ik ken ze.

Lees verder

Joost is teammanager bij een frontoffice in de hypotheekbranche. Enkele maanden geleden is zijn team gestart met proactief de klant benaderen. Van het enthousiasme in het begin van de verandering is weinig meer over. Hoe kan dat nou? Als je dat een paar keer hebt gehad, krijg je steeds minder zin in veranderen.

Lees verder

Samen met positief bekrachtigen is specificeren een van de belangrijkste managementvaardigheden als het gaat om het veranderen van gedrag. Vaak denken mensen die verantwoordelijk zijn voor het veranderen van gedrag dat ze specifiek zijn. In de praktijk is dat echter zelden het geval. Ja, dat begrijpen ze toch wel, wordt er dan gezegd.

Lees verder

Je weet goed wat er speelt en leeft binnen je team. Waarom is het dan toch zo moeizaam om samen tot een andere werkwijze en gedrag te komen? Heb je een goed veranderplan voorbereid, zie je na een tijdje dat de nieuwe werkwijze toch weer verwatert.

Drie tips om je invloed op houding en gedrag te vergroten.

Lees verder

Om intrinsiek gedrag te krijgen is positieve bekrachtiging een sterke, te weinig gebruikte, terugkoppeling. De manier waarop je je doelen stelt is interessant. Kleinere doelen stellen levert immers meer mogelijkheden tot bekrachtiging. Gevolg: meer energie. Leuk toch!

Lees verder

In een goede relatie investeren beide partijen evenveel tijd in de relatie. Een 50/50-verdeling dus. Dat lijkt eerlijk. Maar in de praktijk ‘voelt’ het juist als te weinig.

Lees verder

Wat begint als vriendendienst en oprecht partnership eindigt op deze manier in een Shakesperiaans drama

Lees verder

Veel organisaties waar ik in gesprek ben zijn van plan om LEAN een tweede kans te geven. Ze gaan dan vaak voor een organische aanpak. Wat komt daar bij kijken?

Lees verder

Eenmaal geplukt kan het snel gaan rotten.

Lees verder

Als je altijd topservice krijgt van een bedrijf, weet de klant dat. Als ...

Lees verder

De hele renaissance is begonnen met een groep van twintig wetenschappers verspreid over Europa.

Lees verder