U bent hier:

Nieuw elan voor lean met OBM

Organisaties willen graag allerlei veranderingen doorvoeren, maar weten regelmatig niet hoe ze samen tot ander gedrag moeten komen. Niet voor niets ...

Tijdens het jubileumcongres van ADRIBA - Aubrey Daniels Research Institute for Behavior Analysis van de VU School of Business and Economics Executive Education op 25 november heb ik een workshop mogen geven: Nieuw elan voor lean met OBM.

Organisaties willen graag allerlei veranderingen doorvoeren, maar weten regelmatig niet hoe ze samen tot ander gedrag moeten komen. Niet voor niets verdwijnt de energie zo langzaam uit de ooit zo hoopvol begonnen veranderprogramma’s. Ook LEAN-trajecten eindigen om die reden vaak in een teleurstelling. Weinig ander gedrag, weinig resultaat.

De lean aanpak is een krachtige en effectieve aanpak voor betere prestaties van je organisatie. Toch is het opvallend dat er bij lean werken vaak zo weinig kennis is van effectieve gedragsinterventies. En niet alleen bij lean, bij de meeste ontwikkel concepten die ik tegenkom bij organisaties ontbreekt deze kennis.

En ja, dat is heel jammer. Want je kunt wel iets leuks bedenken en daar veel argumenten aan wijden, maar als er in de praktijk weinig of niets veranderd heeft het toch weinig zin. Duurzame veranderingen zijn alleen duurzaam als het gedrag duurzaam verandert. Met OBM kan dat.

Ik vind het prettig dat ik op het ARDIBA congres een lans mocht breken voor lean in combinatie met een effectieve en positieve manier van gedrag veranderen. Met dank aan Joost Kerkhofs en Dr. Marius Rietdijk voor deze mogelijkheid.

Vind je het interessant om verder te praten over succesvol werken met lean en OBM? Schroom niet en nodig me uit voor een gesprek.