Hogere prestaties met imPULS

Organisaties ontwikkelen zich voortdurend. Je moet wel, want er komt van alles op je af: toenemende digitalisering, technische innovaties, flexibilisering, een krappe arbeidsmarkt. En je hebt ambities. Je wilt meer wendbaar zijn, agile, lean en gericht op kerntaak en de klant. Je wilt goed worden in beter worden. Een organisatie die continu in ontwikkeling is, blijf vitaal. Ontwikkeling van een organisatie vraagt veel van mensen op alle niveaus: medewerkers, managers en directie. De ambities van een organisatie kan niemand in z’n eentje realiseren.

Maar veel organisaties lopen vast in hun patronen. Ze slagen er niet in om zichzelf aan de haren uit het moeras te trekken en zich te ontwikkelen naar een hoger niveau. En dat is wel nodig. Organisaties zullen zichzelf voortdurend aan moeten passen om bij te blijven. Mensen lopen bij organisaties weg als ze het gevoel hebben dat de organisatie in een kringetje rond draait.

Ik word vaak gevraagd om vastgelopen verandertrajecten weer vlot te trekken. Er zijn veel redenen waarom een verandering vast kan lopen. De  trajecten die ik weer vlot moest trekken hadden een belangrijke gemene deler: de basis in de organisatie en de basis in het verandertraject zelf waren niet op orde. Je kunt hard werken maar als de basis niet goed is, dan is het een zandkasteel in de branding.

Bij een opdracht van enkele jaren geleden bijvoorbeeld, waren de taken en bevoegdheden niet helder. Maar  de manager vond het ook moeilijk om mensen aan te spreken op hun verantwoordelijkheden. Zowel de basis in de structuur als de basis voor het leiderschap waren onvoldoende waardoor de problemen bleven bestaan ondanks alle goede bedoelingen.

Aanpak

Daarom heb ik imPULS ontwikkeld. De aanpak die leidt tot blijvende prestatieverbetering door ontwikkeling van onderliggende pijlers in de organisatie. Ook nadat ik weg ben! Met imPULS help ik organisaties te transformeren, en managers te inspireren om echte leiders te worden die hun medewerkers aansporen om het beste uit zichzelf te halen.

imPULS is een actie gerichte aanpak gericht op ontwikkeling van de juiste pijlers en het realiseren van een effectief ritme dat gericht is op het uitvoeren van de doelstellingen. We bouwen per direct aan betere prestaties én aan de 4 pijlers van blijvend verbeteren:

  • Proces en werk op orde
  • Uitstekend verbeteren
  • Leidinggevende stuurt, stimuleert en coacht
  • Samenwerken als motor

Het bouwen aan de prestaties en aan de onderliggende pijlers gaat via uitgekiende aanpak die gebaseerd is op de Rockefeller habits-methode en de 3458 methode. De basis hiervan is dat de doelen en acties concreet gemaakt worden voor het komende kwartaal en de komende maand. Dit geeft duidelijkheid en dwingt managers en medewerkers tot duidelijkheid over de te nemen stappen.

Vanaf dag één gaan we aan de slag, hands on, …

imPULS Organisatie ontwikkelscan

Ben jij klaar om jouw organisatie naar het volgende niveau te tillen en ervoor te zorgen dat de belangrijkste pijlers van jouw organisatie optimaal functioneren? Maak dan gebruik van de imPULS Organisatie ontwikkelscan! Onze gestructureerde aanpak biedt een gedegen methode om verbeterpunten binnen jouw organisatie in kaart te brengen.

Door middel van data-analyse, interviews en observaties op de werkvloer krijg je een compleet beeld van de huidige stand van zaken binnen jouw organisatie. Hierbij kijken we niet alleen naar de sterke punten, maar ook naar de gebieden waar jij kunt verbeteren.

De imPULS Organisatie ontwikkelscan richt zich op de vier pijlers van onze aanpak: Proces en werk op orde, Uitstekend verbeteren, Leidinggevende stuurt, stimuleert en coacht, Samenwerken als motor. Dit geeft je niet alleen inzicht in wat er goed gaat, maar ook waar de grootste kansen liggen om te groeien en ontwikkelen.

Op basis van de resultaten van de scan ontvang je een rapport met concrete aanbevelingen voor verbetering. Deze aanbevelingen zijn gericht op het ontwikkelen van de organisatie door het ontwikkelen van “capabilities”. Wanneer je deze aanbevelingen oppakt, leidt dit tot hogere effectiviteit van de organisatie, meer efficiency van de processen, meer plezier bij de medewerkers en betere prestaties.

Wij geloven dat onze aanpak de sleutel is tot het succes van jouw organisatie. Neem daarom nu contact met ons op voor een gesprek en ontdek wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen. Wij bieden niet alleen de scan, maar ook begeleiding en ondersteuning bij het implementeren van de voorgestelde verbeteringen. Laten we samen werken aan de groei en ontwikkeling van jouw organisatie!

Waarom VeranderVisie:

Kijk wat al goed gaat.

De afgelopen jaren heb ik een stevige aanpak ontwikkeld om organisaties te helpen om beter te worden: ImPULS, goed worden in beter worden!

Een van de principes van de aanpak is om vanaf het begin op een open manier te kijken naar wat er vanzelf al goed loopt. Door goed te kijken naar wat er goed gaat in een organisatie kunnen er aanzienlijk sneller resultaten geboekt worden op een veel prettigere manier.

Leer problemen aan te kaarten.

Een goede dialoog is onmisbaar voor het dagelijkse samenwerken. Het is daarmee de basis voor elke verandering. Een functionerende dialoog draait om luisteren en om het uitspreken van ideeën. Dit zorgt ervoor dat praktische en persoonlijke informatie op tafel komt. En dat vermindert wederom het risico van een mislukte verandering.

Gerelateerde artikelen

Inplannen bilaImage by Freepik

Hoe geef ik mijn bila’s een boost?

,
Ja, hoe geef ik mijn bila's een boost? Dat kan door ze in te delen in (2-)wekelijkse-, kwartaal- en halfjaarlijkse gesprekken. Het 2-gesprek, de bila, is een erg krachtig instrument met de volgende voordelen:het verhoogt de productie van…
Hoe overbrug ik de kloof

Hoe overbrug ik de kloof tussen directie en medewerkers? Want ja, die kloof is er.

,
Hoe overbrug ik de kloof tussen directie en medewerkers? Want de kloof is een belangrijke belemmering voor groei.

Van een boom naar een bos. Stap voor stap.

, ,
Wat je kunt bereiken als je stap voor stap aan de slag gaat vertelt het zeer interessante verhaal van Jadav Payeng. Een zeer inspirerende man die ons veel kan leren over het nemen van stappen om ons leven te verbeteren. Hij is beter bekend…

Download het VeranderVisie E-book

Zonder gedragsverandering verandert er weinig. Vaak is het worstelen met houding en gedrag bij verandertrajecten. Jammer, dat hoeft helemaal niet. Lees enkele van mijn beste tips om het (samen) veranderen van gedrag makkelijker te laten verlopen.