Dirk-Jan Swinkels

Organisatie advies | Verandermanagement | Gedragsexpert | Lean

Mijn naam is Dirk-Jan Swinkels. Ik ben oprichter en directeur van VeranderVisie.

Al 30 jaar ben ik als veranderaar actief in meer dan 35 verschillende organisaties, zowel groot als klein. In meer dan 10 verschillende branches. Mijn missie is organisaties te helpen iedere dag een stukje beter te worden. Zie voor meer informatie mijn Linkedin profiel

Goed worden in beter worden?

Ben jij directeur of manager? Dan help ik jou om met je organisatie definitief de weg in te slaan naar iedere dag beter worden. Mijn aanpak brengt je organisatie naar een ander niveau en verankerd “iedere dag beter worden” in het DNA van je organisatie.

Wat ik het leukste vind aan mijn vak:

Ik vind heel veel leuk aan mijn vak, maar het meeste plezier haal ik uit het oplossen van problemen waar mensen mee worstelen. Problemen die soms al jaren bestaan en vaak te maken hebben met de manier van samenwerken. Dat kan zijn op het vlak van persoonlijke vaardigheden of meer aan de procesmatige kant van de samenwerking.

Ook vind ik het leuk en bijzonder om bij al die organisaties binnen te mogen kijken en het vertrouwen te krijgen om aan hun organisatie mee te bouwen. Natuurlijk heeft dat te maken met de expertise die ik inbreng en mijn rol als externe, waardoor ik gemakkelijker de vinger op de zere plek mag leggen. Dat vertrouwen moet zich alleen wel uitbetalen. Je moet het wel waarmaken.

De belangrijkste drijfveer in mijn werk:

Dat is zonder twijfel mensen helpen om hun werk structureel te verbeteren. En meestal wordt hun wereld hier een klein beetje mooier en gemakkelijker door! Het geeft mij een dan ook een fijn gevoel als mensen blij zijn met de ondersteuning die ik ze geef. Precies om die reden ben ik interim manager en wil ik graag goed zijn en beter worden in wat ik doe!

Wil je meer weten over mijn aanpak? Lees dan meer over mijn dienst organisatieontwikkeling.

Wat klanten zeggen:

  • Een grote zorginstelling

    Collin SchippersDirk-Jan heeft mij en mijn MT geholpen om enkele hardnekkige praktische problemen in de organisatie te tackelen. Ook hebben we een grote stap gezet van brandjes blussen naar meer procesmatig en structureel werken. Zie een uitgebreide beschrijving bij Testimonials.

  • Een zelfstandig bestuursorganisatie

    Dirk-Jan heeft de formele inrichting van de nieuwe organisatie geïmplementeerd en daarnaast heeft hij zich ingezet om zowel de teams als de individuele medewerkers meer eigen verantwoordelijkheid te geven en te laten nemen. Hij heeft dit gedaan door te bouwen op wat er al was en het gesprek aan te gaan en te spiegelen over wat er nog niet was. Dirk-Jan is open en duidelijk in de gewenste communicatie, wederzijdse  verwachtingen en cultuur binnen de teams. Dirk-Jan was duidelijk over de mijlpalen. Maar er was ook een veilige omgeving.