Van een boom naar een bos. Stap voor stap.

, ,

Wat je kunt bereiken als je stap voor stap aan de slag gaat vertelt het zeer interessante verhaal van Jadav Payeng. Een zeer inspirerende man die ons veel kan leren over het nemen van stappen om ons leven te verbeteren. Hij is beter bekend als “the forestman”, vanwege zijn werkzaamheden als bosbeheerder in de bossen van Borneo. Tijdens zijn werk was hij getuige was van de verwoestende effecten van ontbossing en illegale houtkap op het milieu.

In plaats van toe te kijken hoe het bos verdween, besloot Jadav Payeng om actie te ondernemen. Hij begon al snel met het planten van bomen om de verwoesting tegen te gaan. Ook richtte hij een lokale natuurbeschermingsorganisatie op om het bos te beschermen en betrok de lokale gemeenschappen bij zijn inspanningen. Hij organiseerde workshops en trainingen om anderen te leren hoe ze bomen konden planten en hoe ze het bos konden beschermen.

Hij hielp de lokale gemeenschappen om zich bewust te worden van het belang van bosbehoud. En hij stimuleerde hen om zelf bij te dragen aan de herbebossing van hun regio. Dit had niet alleen een positief effect op het milieu, maar het zorgde er ook voor dat de lokale gemeenschappen zich meer bewust werden van het belang van bosbehoud.

Door zijn inspanningen heeft hij bijgedragen aan het behoud van het bos en aan herbebossingsinspanningen in zijn regio. Zijn werk heeft ook internationale erkenning gekregen, waaronder de Goldman Environmental Prize in 2019.

Nog een mooi voorbeeld van stap voor stap mooie resultaten bereiken? Lees deze blog over het Britse wielrennen.

Vandaag de dag is Jadav Payeng een inspiratiebron voor velen. Hij heeft laten zien wat wat voor grote veranderingen je uiteindelijk kunt bereiken als je stap voor stap aan de slag gaat. Hij heeft ook laten zien dat we allemaal een verschil kunnen maken. Maar dan moeten we wel bereid zijn om de eerste stap te zetten.

Bekijk hieronder het fascinerende verhaal.